Wie zijn wij

 

De praktijk is in 2008 opgezet door Ria Balm: orthopedagoog, GZ-psycholoog en speltherapeut. Samen met andere orthopedagogen vormt zij inmiddels een klein, deskundig team waarbij ieder haar specialisaties kent. 

Even voorstellen...

Ria Balm

Ria heeft in 2008 de Pedagogen Praktijk opgezet. Ze heeft gewerkt als orthopedagoog in de onderwijsbegeleiding, het speciaal onderwijs en de ggz-jeugd. Ria heeft ruime ervaring met de doelgroep kinderen en jongeren met een auditieve of communicatieve beperking, een cognitieve beperking  of  leer- of gedragsproblemen. Ten slotte geeft Ria supervisie en werkbegeleiding aan psychologen en orthopedagogen (in opleiding).

Mandy Mensingh

Mandy is sinds september 2011 werkzaam binnen de praktijk als orthopedagoog. Mandy houdt zich bezig met het uitvoeren van diagnostiek, begeleiding en behandeling bij kinderen en jongeren met leer- en/of gedragsproblemen. Ze is onder andere trainer van het VRIENDEN-programma, welke gericht is op de preventie of behandeling van angst en/of depressieve klachten bij kinderen en jongeren. Daarnaast is zij runningtherapeut voor jeugd en trainer van MindfulKids; een aandachtstraining voor in het basisonderwijs. Naast haar werk als orthopedagoog, geeft Mandy met veel plezier en passie lessen kinder- en tieneryoga.

Nicole van Wezenbeek-Zandbergen

Nicole is sinds april 2012 werkzaam bij de praktijk als orthopedagoog en werkt daarnaast als docent kinder- en jeugdpsychologie bij de LOI. In het verleden heeft zij gewerkt binnen psychiatrische instellingen en het speciaal basisonderwijs. Haar werkzaamheden voor de praktijk bestaan uit het verrichten van psychologisch onderzoek en het behandelen en begeleiden van kinderen/jongeren en hun ouders. Nicole is ook Cogmed Coach en behandelt o.a. met de cogmedtraining werkgeheugenproblemen. 

Veerle de Bruine 

Veerle is sinds augustus 2013 werkzaam binnen de praktijk als orthopedagoog en heeft ervaring met de begeleiding/ondersteuning van kinderen met leer- en gedragsproblemen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Ze houdt zich op de praktijk bezig met diagnostisch onderzoek en is contactpersoon voor onderzoek op een vmbo-school in Haarlem.

Maartje Nijenhuis

Maartje is sinds maart 2017 (sinds juni 2012 bij Het Dyslexie Collectief) werkzaam binnen de praktijk als orthopedagoog. Daarnaast werkt zij voor haar eigen praktijk als orthopedagoog, verbonden aan de psychologenpraktijk OPPU. Ze is gespecialiseerd in dyslexie en comorbiditeit met leer- en gedragsproblemen. De werkzaamheden van Maartje richten zich op zowel diagnostiek als begeleiding/ondersteuning van kinderen met leer- en gedragsproblemen

Michon Hesselink

Michon is sinds maart 2013 als office manager werkzaam in de praktijk. 

 

Handelswijze
Wij zijn aangesloten bij de NVO, de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen. Wij zijn opgenomen in het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector van het SKJ, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Wij zijn gehouden aan de NVO Beroepscode, de landelijke Meldcode Kindmishandeling, en de geldende Algemene voorwaarden.

Direct contact

Stuur direct een snelle vraag: